چگونه مهماندار هواپیما شویم؟

یکی از جذاب‌ترین شغل‌های حال حاضر مهمانداری هواپیما می‌باشد. با توجه به مزایای بسیار مهمانداری؛ سختی‌هایی را هم به همراه دارد. ساعت کار نامشخص، خطرات سفر هوایی، وجود مشکلات جسمی و روحی که به دلیل خستگی زیاد و اختلال در بدن از معایب این شغل با پرستیژ است. در این شرایط فرد متقاضی باید بتواند سختی کار مهمانداری را تحمل کند. مهمانداری برای افرادی که عاشق سفر و کمک کردن به دیگران هستند گزینه مناسبی می‌باشد. در ادامه قصد داریم نکاتی در مورد مهماندار هواپیما شدن را برای شما توضیح دهیم.

مهمانداری هواپیما در دانشگاه‌های دولتی کشورمان تدریس نمی‌شود ولی می‌توان از طریق ثبت‌نام در موسسات و آموزشگاه‌ها اقدام نمود. دوره‌های آموزشی به طور کلی از ۷۲۰ ساعت کلاس‌های تئوری و عملی تشکیل شده است که زمان نسبی آن به ۶ ماه می‌رسد که ۳۰۰ ساعت مربوط به بخش آموزش زبان انگلیسی و ۴۲۰ ساعت آموزش مهمانداری به صورت تخصصی و حرفه‌ایی می‌باشد.

بعد از فارغ‌التحصیلی دررشته مهمانداری هواپیما فرد متقاضی می‌تواند به آگهی‌های استخدامی رجوع کند. ولی شرکت‌هایی مثل هواپیمایی ماهان و هواپیمایی ایران ایر بدون نیاز به مدرک مهمانداری و با آزمون‌های ورودی افراد با نمرات مقبول را جذب می‌کنند.

نکات مهم ظاهری برای مهمانداری هواپیما

نکات مهم ظاهری برای مهمانداری هواپیما

قد آقایان حداقل ۱۷۰ و حداکثر ۱۸۵ باشد، برای خانم‌های متقاضی حداقل ۱۶۵ و حداکثر ۱۸۵ باشد. دومین نکته مهم داشتن تناسب اندام و زیبایی ظاهری می‌باشد. همچنین سن متقاضی باید بین ۲۲ تا ۲۷ برای خانم‌ها و ۲۲ تا ۲۸ برای آقایان باشد.

اولین گام برای شروع؛ ابتدا فرد باید در امتحانات ورودی شرکت هواپیمایی ثبت نام کند. در بخش تئوری آزمون که شامل تست هوش، سوالات زبان انگلیسی، سوالات روانشناسی و سوالات عمومی است باید نمره مقبولی بگیرید. بعد از گذراندن آزمون ورودی گزینش شدن فرد در روانشناسی است که کارشناس مربوطه به طور دقیق متقاضی را زیر نظر می‌گیرند.

بیشتر بخوانید
بهترین پارک ‌آبی های استانبول

در این آزمون طریقه راه رفتن، رفتار فرد، طرز صحبت کردن با کادر مربوطه و… که بعد از تائید شدن در این مرحله مصاحبه با فرد به زبان انگلیسی است که باید به صورت روان و مسلط زندگی خود، علایق شخصی و اهداف خود در زندگی به زبان انگلیسی را بیان کند. در آخر بعد از تائید شدن در تمامی مراحل فرد باید به صورت دقیق معاینه پزشکی شود که مهم‌ترین بخش گزینش است.

در روند کلی معاینه فرد؛ سالم بودن نوار قلبی و نوار مغزی و در کل نداشتن مشکل خاص مهم می‌باشد. همچنین آزمایش خون متقاضی باید در حالت طبیعی باشد و گرفتن نمره ۱۰۰ در تست هوش حائز اهمیت است. از مهم‌ترین و سخت‌ترین بخش‌های آزمون قرار گرفتن فرد در فشار جوی شدید در ارتفاعات بسیار بالا می‌باشد.

از شرایط تحصیلی برای مهماندار هواپیما شدن داشتن دیپلم ریاضی، تجربی، انسانی، هنرستان و یا حتی مدرک کاردانی مهمانداری و داشتن تسلط کافی بر روی زبان انگلیسی است.

به طور کلی وظایف مهماندار هواپیما شامل

به طور کلی وظایف مهماندار هواپیما شامل
  • آموزش دادن شیوه استفاده از لوازم ایمنی هواپیما
  • پذیرایی و سرو غذا و نوشیدنی
  • برقراری ارتباط صمیمانه با مسافر
  • اعلام شرایط آب و هوایی مقصد مورد نظر
  • راهنمایی مسافران برای پیدا کردن صندلی
  • قرار دادن وسایل مسافران در جای به خصوص
  • حضور در تمامی جلسات توجیهی پرواز
  • ارائه خدمات پزشکی برای مسافران
  • شناخت کافی در حوزه روانشناسی
  • با تدبیر و باهوش بودن
  • ارتباط و رفتار صمیمانه
  • تحمل شرایط سخت کاری
  • فعالیت مثبت و کارساز در کار تیمی و گروهی
  • ایجاد آرامش بین مسافران

سخن آخـــر

با توجه به مشکلات و وضعیت ناپایدار اقتصادی شرکت‌های هواپیمایی ایران در خرید هواپیمای جدید و شیوع ویروس کرونا؛ جذب نیروی جدی مهمانداری هواپیما کاهش یافته است. ولی با داشتن مدرک و نمرات بالا شانس بیشتری برای استخدام شدن دارید.

به این مطلب چند امتیاز میدی ؟

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *