تفاوت ویزای ویزیتوری و توریستی

در ابتدا باید بدانید که انواع ویزا به دو دسته موقت و دائمی تقسیم می‌شوند که می‌توان به ویزای توریستی، ویزیتوری، کاری، تحصیلی و ترانزیت اشاره کرد. در این مقاله قصد داریم با ویزای توریستی و ویزیتوری آشنا شویم و کاربرد هر کدام را توضیح دهیم.

ویزای ویزیتوری

ویزای ویزیتوری به طور کلی ویزای موقت و کوتاه مدتی است که برای بازدید مشتریان از شرکت‌ها، کمپانی‌ها و بازار کار آن کشور است. این ویزا برای دیدن از کشور مقصد یا برای خدمات درمانی مریضان بسیار کاربردی می‌باشد. همچنین گزینه‌ای مناسب برای اقامت دائم در آن کشور است. معمولا ویزای ویزیتوری ۶ ماه اعتبار دارد و بهتر است که فرد از قبل دعوت‌نامه داشته باشد. این ویزا برای افرادی است که تاجر، مدیران ارشد و صاحبان کسب و کار می‌باشند.

شرایط اخذ ویزای ویزیتوری

  • داشتن پاسپورت معتبر
  • مدارک مورد نیاز هویتی مثل شناسنامه و سند ازدواج
  • نداشتن هیچگونه سابقه کیفری
  • ثابت کردن انگیزه برگشت به کشور خود
  • داشتن تمکن مالی مناسب
  • ثابت کنید که می‌خواهید برای کمتر از ۶ ماه در کشور مقصد اقامت کنید
  • ثابت کردن انگیزه وارد نشدن به بازار کار کشور مقصد

در آخر مدارک مورد نیاز مثل اصل پاسپورت، شناسنامه، سند ازدواج، فرم مورد نظر درخواست ویزا، فرم اطلاعات خانوادگی و شخصی، عکس پرسنلی، مدارک شغلی، پرینت حساب خود و برگه تمکن مالی، برگه دعوت‌نامه، برنامه سفر خود یا انگیزه شخصی را ارائه دهید.

ویزای ویزیتوری شامل ویزای ویزیتوری خانوادگی، عمومی، کودکان، کاری یا کارآفرینی می‌شود. کاربرد این ویزا برای فعالیت‌هایی مثل خرید و فروش محصولات برای کسب و کار، دریافت سفارش محصولات، شرکت در دوره آموزشی برای کارکنان شرکت‌ها، رفتن به جلسات کاری و کنفرانس‌های مربوط به آن می‌باشد.

افرادی که تمکن مالی خوبی دارند می‌توانند نوعی ویزای ویزیتوری دریافت کنند که در کشور مقصد سرمایه‌گذاری کنند. این ویزا به مدت ۵ سال اعتبار دارد. افرادی که بدون دعوت نامه درخواست ویزای ویزیتوری می‌کنند باید به آفیسر پرونده خود ثابت کنند که تمکن مالی مناسبی دارند اما اگر کسی برای اخذ ویزای ویزیتوری دعوت نامه داشته باشد شانس بیشتری برای اخذ ویزا دارد.

بیشتر بخوانید
بهترین کشورها برای بورسیه تحصیلی

ویزای توریستی

تفاوت ویزای ویزیتوری و توریستی

یکی از روش‌های موثر برای بازدید از کشورها ویزای توریستی می‌باشد. این ویزا موقتی می‌باشد و به صورت ویزای یکبار مصرف یا سینگل، مولتیپل و سوپر ویزا صادر می‌شود. در ادامه با انواع ویزای توریستی آشنا می‌شویم:

ویزای سینگل و مولتیپل

در ویزای سینگل یا یکبار مصرف فرد، فقط یک بار حق ورود به کشور مقصد را دارد که تا زمان مشخصی هم اعتبار خواهد داشت. اگر فردی زودتر از زمان معین کشور را ترک کند دوباره نمی‌تواند با ویزای سینگل به کشور مورد نظر سفر کند و دیگر آن ویزا اعتباری نخواهد داشت.

ویزای مولتیپل یا ویزای ۵ ساله در بین انواع ویزای توریستی بسیار محبوب می‌باشد. از ویژگی‌های منحصر به فرد ویزای مولتیپل این است که فرد متقاضی می‌تواند به طور نامحدودی وارد کشور مقصد شود، اعتبار ویزا تا زمان اعتبار پاسپورت فرد می‌باشد، فرد می‌تواند به مدت ۶ ماه برای هر بار ورود به کشور اقامت داشته باشد، امکان تمدید اقامت با دلایل قانع کننده برای سفارت و اگر به مدت ۱۰ سال فرد برای اخذ ویزای کشوری انگشت نگاری کرده باشد برای درخواست تمدید ویزا نیازی به انگشت نگاری ندارد.

سوپر ویزای توریستی

سوپر ویزای توریستی یا ویزای مخصوص والدین برای پدر و مادرها و مادربزرگ فرد متقاضی صادر می‌شود. فرد باید اقامت دائم داشته باشد و به سن قانونی رسیده باشد. برای سوپر ویزا دعوت نامه از داخل کشور الزامی می‌باشد. دعوت کننده باید از اعضای خانواده باشد و تمکن مالی مناسبی داشته باشد. این نوع ویزا هم اعتباری ۱۰ ساله دارد.

در پایین مدارک لازم برای دریافت ویزای توریستی را مشاهده می کنید:

  • پاسپورت فرد متقاضی و داشتن اعتباری ۶ ماهه
  • عکس پرسنلی و مدارک شخصی هویتی
  • ترجمه شناسنامه به انگلیسی
  • ترجمه شناسنامه و سند ازدواج در صورت داشتن همسر
  • مدارک مالی
  • مدارک اقامت در صورت نداشتن دعوت نامه

باید بدانید که با ویزای توریستی نمی‌توانید کار پاره وقت داشته باشید و حق هیچگونه تحصیل در تمام مقاطع تحصیلی کشور مقصد را نخواهید داشت. با ویزای توریستی شما می‌توانید از مکان‌های تفریحی و گردشگری کشور دیدن کنید و یا با آشنایان خود که مقیم آن کشور هستند ملاقات کنید.

بیشتر بخوانید
گران ترین کشورهای اروپا برای زندگی

سخن آخر

شباهت اصلی این دو ویزا در موقتی بودن آن است و محدودیت‌هایی مثل نداشتن شرایط تحصیلی، خدمات بهداشتی و پزشکی. در ویزای ویزیتوری در شرایطی شما می‌توانید کسب و کار خود را در کشور مقصد راه بیاندازید و هیچ جریمه مالی را نپردازید ولی در ویزای توریستی شما حق کار کردن ندارید و فقط می‌توانید به عنوان یک توریست از مکان‌های گردشگری کشور مورد نظر دیدن کنید.

۵/۵ - (۱ نظر)

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *