بعد از تعطیل شدن کنسولگری آمریکا در سال ۱۳۵۸، شهروندان ایرانی برای سفر به آمریکا به وقت سفارت و اخذ ویزا نیازمندند. برای این کار متقاضیان باید به یکی از کشورهای همسایه مراجعه کنند که سفارت آمریکا در آن دایر بوده و فرآیند مربوط به دریافت ویزا را پیگیری نمایند.
متقاضیان ایرانی می توانند از طریق کشورهای ترکیه، ارمنستان و امارات برای وقت سفارت اقدام کنند که البته انجام مصاحبه در هر کدام از این کشورها، شرایط مختص به خود را دارا می باشد. به علاوه، لازم است تا افراد، وبسایت مربوط به کنسولگری خود را که برای گذراندن مراحل اخذ ویزا انتخاب کرده و به طور مرتب پیگیری کنند تا دائما در جریان قوانین و محدودیت های کشور ثالث و سیاست های آن قرار بگیرند. در ادامه همراه تکماه تراول باشید.
آشنایی با مفهوم وقت سفارت
هر فردی که قصد سفر به کشوری مانند آمریکا را داشته باشد، برای اجازه ورود به خاک آن کشور به ویزا احتیاج دارد. این سفر می تواند توریستی و یک روزه باشد یا مهاجرت بلند مدت به صورت دائم یا موقت و تفاوتی میان آن ها وجود ندارد. وقت سفارت در واقع یک وقت از پیش مشخص شده برای حاضر شدن در سفارت کشور مقصد است که لازم است تا متقاضی طی یک جلسه حضوری، فرآیندهایی نظیر انجام مصاحبه، انگشت نگاری، تحویل مدارک لازم، دریافت تائید و… را انجام دهد.
تعیین وقت سفارت میتواند به شکل آنلاین یا حضوری انجام گیرد ولی به دلیل عدم وجود سفارت کشور آمریکا در ایران، این کار فقط به صورت آنلاین انجام می شود. همچنین، برای حضور در سفارت نیز لازم است تا به کشوری بروید که سفارت آمریکا در آن فعال است. برای این کار بهتر است ایرانیان به کشورهای همسایه مانند امارات متحده عربی (دفتر دبی و ابوظبی)، ترکیه (دفتر آنکارا و استانبول) و ارمنستان (دفتر ایروان) مراجعه کنند. به دلیل این که این کشورها گزینه های مناسب تری جهت مسافت سفر، هزینه و مهم تر از همه سهولت در گرفتن ویزا می باشند.
چگونه می توانیم وقت سفارت آمریکا بگیریم؟
برای اخذ وقت سفارت آمریکا لازم است مراحل زیر را طی کنید:
- کامل کردن فرم DS-160 (فرم ویژه برای اهداف غیر مهاجرتی) به زبان فارسی یا ارائه کردن تائید فرم تکمیل شده DS-160 به زبان انگلیسی
- اسکن عکس ۵*۵ رنگی و تمام رخ با رعایت استانداردهای لازم برای گرفتن عکس پاسپورت
- داشتن گذرنامه با اعتبار حداقل ۶ ماهه، قبل از زمان وارد شدن به آمریکا همراه با اسکن از صفحه اول
- ارائه شماره تماس و آدرس ایمیل فرد متقاضی
- اسکن ویزای آمریکا در صورت داشتن ویزا در گذشته
- ثبت نام در سایت سفارت آمریکا
- انتخاب کشور مورد نظر برای حضور در سفارت آن کشور
- پرداخت هزینه مشخص شده در سایت سفارت آمریکا (توجه داشته باشید که این هزینه قابل بازگشت نمی باشد)
- انتخاب زمان دلخواه برای گرفتن وقت سفارت
انتظار برای دریافت تائید از سوی سفارت انتخابی (این مدت، بسته به میزان ازدحام در سفارت انتخابی و نوع ویزای درخواستی شما می تواند متفاوت باشد و از چندین ساعت تا چندین ماه طول بکشد.)
طریقه رزرو وقت از سفارت آمریکا
بدیهی است که تقاضای ویزا از کشوری مانند آمریکا که به سرزمین رویاها نیز شهرت دارد، امری دشوار خواهد بود. این موضوع برای متقاضیان ایرانی نیز صادق است؛ خصوصا در زمان حال که با روی کار آمدن ریاست جمهوری جدید آمریکا، محدودیت های اعمال شده توسط ریاست جمهوری قبلی لغو شده و به این ترتیب تقاضای ویزاهای مختلفی از جمله ویزای دانشجویی، کاری، سرمایه گذاری و غیره نیز افزایش یافته است. علاوه بر این، ریجکت شدن درخواست ویزا توسط ایرانیان در سالهای ۲۰۱۶ تا ۲۰۲۱، سیل زیادی از تقاضای ویزا از سمت ایرانیان و چند کشور خاورمیانه ای دیگر به راه افتاد. در نتیجه، تعیین وقت سفارت با وجود وقت های پر شده امری به شدت حیاتی است. به جز گزینه هایی مانند انتظار یا به تاخیر انداختن اخذ ویزا، گزینه ای به نام رزرو وقت سفارت پر شده نیز وجود دارد که در ادامه به آن اشاره خواهیم کرد.
نحوه رزرو وقت پر شده وقت سفارت آمریکا
ممکن است این سوال برایتان پیش بیاید که آیا امکان رزرو وقت پر شده وجود دارد یا خیر؟ در توضیح این موضوع باید بگوییم که منظور از این امر، گرفتن وقت سفارت اخذ شده از متقاضی دیگر نیست. در واقع شخصی که وقت رزرو شده دارد، حتی با رضایت کامل خود نیز نمی تواند وقت خود را به شخص دیگری واگذار کند. اما فرد متقاضی میتواند به هر دلیلی وقت سفارت خود را کنسل کند. (صرفا کنسل کند؛ باز هم تاکید می کنیم که امکان واگذاری وقت سفارت به شخص دیگری وجود ندارد)
در صورتی که وقت سفارت یک متقاضی کنسل شده و به این صورت آزاد شود، می تواند به شخص دیگری اختصاص داده شود. حالا این پیگیری می تواند از طرف خود شخص متقاضی یا موسسه مهاجرتی اقدام کننده برای متقاضی جدید انجام شود. همانطور که پیش از این نیز اشاره کردیم، به دلیل ازدحام موجود در سفارت آمریکا و پر شدن سریع کنسلی ها، رزرو وقت از سفارت کار بسیار دشواری خواهد بود ولی غیر ممکن نیست.
رزرو وقت سفارت پرشده به چه صورتی انجام می گیرد؟
نحوه اخذ وقت سفارت آزاد شده به دو صورت عادی و ویژه (تضمینی) انجام می شود. در ادامه به صورت جداگانه هر کدام از این موارد را بررسی خواهیم کرد.
رزرو عادی وقت سفارت: در نوع عادی رزرو وقت پر شده سفارت، فرد متقاضی با پرداخت یک مبلغ عادی به سفارت وقت آمریکا، توجه به تعداد وقت های کنسلی موجود در تاریخ مشخص شده و تعداد متقاضیانی که برای آن تاریخ وجود دارد و بنابر الویت زمانی موجود، وقت سفارت به متقاضیان داده می شود.
رزرو ویژه وقت سفارت (تضمینی): در رزرو وقت سفارت ویژه، لازم است تا فرد متقاضی با پرداخت مبلغی اضافه بر هزینه رزرو عادی وقت سفارت، در صورتی که اولین وقت سفارت در تاریخ مورد نظر باز شود (چه شخص متقاضی اولین نفر ثبت نام کرده باشد، چه آخرین نفر)؛ وقت آزاد شده به شخص متقاضی اختصاص می یابد. به عنوان مثال اگر ۵ نوبت وقت سفارت کنسلی برای تاریخ مشخصی وجود داشته باشد و ۵ شخص متقاضی رزرو عادی نیز برای آن تاریخ در نوبت باشند، شخصی که مبلغ رزرو ویژه وقت سفارت را پرداخت کرده باشد، حتی اگر آخرین نفر از ثبت نامی ها باشد نیز اولین نوبت وقت سفارت به او داده می شود.
رزرو وقت پر شده سفارت آمریکا چه هزینه ای دارد؟
به طور کلی هزینه موسسات مهاجرتی برای رزرو وقت پر شده سفارت آمریکا نرخ یکسان و تعیین شده ای ندارد. البته باید توجه داشته باشید که این مبلغ صرفا برای رزرو وقت پر شده بوده و باقی مانده هزینه به عنوان هزینه ۱۶۰ دلاری برای پر کردن فرم Ds-160 به صورت جداگانه انجام می شود. همچنین، توجه داشته باشید که پرداخت هزینه برای سایت سفارت آمریکا به مدت یکسال اعتبار دارد. مجددا نیز ذکر می کنیم که فرم Ds-160، ویژه اهداف غیر مهاجرتی مانند ویزای دانشجویی است.
آشنایی با شرایط رزرو وقت پر شده سفارت آمریکا
رزرو وقت عادی شانسی بین ۷۰ الی ۸۰ درصد و رزرو ویژه وقت سفارت احتمالی بالای ۹۷ درصد دارد. اما باز هم به معنای شانس ۱۰۰ درصدی برای اخذ وقت نمی باشد. در صورتی که موفق به اخذ وقت از سفارت آمریکا برای فرد متقاضی شود (چه از نوع عادی و چه از نوع ویژه)، در صورتی که شخص جایگزین شده نیز انصراف دهد، وجه پرداختی به هیچ عنوان قابل بازگشت نمی باشد.
همچنین اگر فردی وقت سفارت گرفته باشد، اما بنا به هر دلیلی بخواهد تاریخ یا ساعت تعیین شده خود را تغییر دهد، لازم است تا بازه زمانی جدید را با پرداخت مجدد همان مقدار وجه رزرو کند.
مدارک لازم جهت رزرو وقت پر شده سفارت آمریکا
- کامل کردن فرم DS-160 به فارسی یا ارائه کردن تائید فرم تکمیل شده DS-160 به انگلیسی
- اسکن عکس ۵*۵ رنگی و تمام رخ با رعایت استانداردهای لازم برای گرفتن عکس پاسپورت
- داشتن گذرنامه با اعتبار حداقل ۶ ماهه، قبل از زمان وارد شدن به آمریکا همراه با اسکن از صفحه اول
- ارائه شماره تماس و آدرس ایمیل متقاضی
- اسکن ویزای آمریکا در صورت داشتن ویزا در گذشته
- مدارک مورد نیاز برای زمان حضور در سفارت آمریکا
- ارائه مدارک هویتی از جمله شناسنامه، کارت ملی، سند ازدواج یا طلاق به علاوه ترجمه رسمی آن ها
- اصل کارت پایان خدمت یا معافیت آقایان به همراه ترجمه آن ها
- گذرنامه های قبلی در صورتی که قبلا آن را دریافت کردید
- تائیدیه رسید پرداخت MRV در سایت سفارت آمریکا
- تائیدیه فرم پر شده DS-160 ایالت متحده به صورت آنلاین در سایت سفارت
- تائیدیه برگه وقت سفارت آمریکا
- همراه داشتن هزینه های لازم برای سفارت آمریکا مثل انگشت نگاری و غیره
- پرینت گردش ۶ ماهه حساب بانکی به زبان انگلیسی
- ارائه مدارک مربوط به تمکن مالی به زبان انگلیسی
- ارائه سوابق بیمه به شکل ترجمه شده
- اصل اسناد ملکی مثل خانه، زمین، مغازه و غیره + ترجمه ان ها
- ارائه اسناد مربوط به سرمایه گذاری بورس، اوراق مشارکت و…
- همراه داشتن مدارک شغلی و ترجمه آن ها (گواهی اشتغال به کار، حکم بازنشستگی، حکم کارگزینی، پروانه مطب برای پزشکان، جواز کسب و پروانه بهره برداری برای کارفرمایان و…)
- رزرو بلیط رفت و برگشت + محل اقامت برای ویزاهای توریستی و کوتاه مدت
- برای ویزای F1: مدارک تحصیلی، مدارک مربوط به شهریه و پرداخت هزینه ها، همراه با فرم تکمیل شده I-20
- برای ویزای J1: مدارک پرداخت هزینه های لازم و فرم تکمیل شده ds-2019
- برای اشخاص دارای دعوتنامه: ارائه اصل دعوتنامه و فرم تکمیل شده I-134
نکات کلیدی برای حضور در زمان وقت سفارت
دقتتان برای خوش قولی و وقت شناسی برای زمان حضورتان در حد دقیقه باشد. حساسیت زیادی در این مورد داشته باشید. در انتخاب لباس برای متقاضیان در زمان حضور در سفارت، اجباری وجود ندارد. اما بهتر است تا حد امکان از لباس های رسمی مانند کت و شلوار برای آقایان و لباس رسمی و اداری برای بانوان استفاده کنید. در غیر اینصورت نیز لباس های مرتب و تمیز بر تن داشته باشید.
برای حضور در روز نوبت وقت سفارت، صرفا حضور خودتان اهمیت دارد. از بردن همراه یا والدین در کنار خودتان حتما پرهیز کنید. حواستان باشد که در زمان مصاحبه از جواب های صریح و کوتاه استفاده کنید. به هیچ عنوان با آفیسر وارد مشاجره و بحث نشوید.
داشتن صداقت در زمان پاسخ به سوالات اهمیت بسیاری دارد. زیرا جدا از جنبه اخلاقی این کار، توجه داشته باشید که آفیسر سفارت ها از جمله آمریکا تعلیم دیده و باتجربه هستند. پاسخ صادقانه و غیرصادقانه را سریعا از هم تشخیص می دهند. این باعث به مشکل خوردن فرآیند ویزای شما خواهد شد. سعی کنید تا در زمان پاسخ به سوالات، مهارت و دانش زبانی خود را نیز به مصاحبه کنندگان نشان دهید.
معرفی انواع ویزای مهاجرتی به آمریکا
جالب است بدانید که بیشتر از ۱۸۰ نوع ویزا برای آمریکا وجود دارد. نام بردن و شرح تمامی موارد در این بخش امکان پذیر نبوده و از حوصله این بحث هم خارج خواهد بود. اما تا اینجا بدانید که تنوع ویزاها در این کشور بسیار متفاوت است. از ویزاهای متداول مثل ویزای توریستی، دانشجویی، کاری و… گرفته تا ویزاهایی مانند ویزای قربانیان قاچاق انسان، قربانیان اقدامات جنایی، ویزای مبلغان مذهبی، ویزای تبادلات بین المللی و چندین و چند ویزای دیگر که در این قسمت دو نوع از مشهورترین ویزاهای آمریکا یعنی ویزاهای مهاجرتی و غیر مهاجرتی را بررسی خواهیم کرد.
انواع ویزای مهاجرتی آمریکا
- ویزای کاری: این نوع ویزا برای امور مربوط به مشاغل و کسب وکار مانند داشتن پیشنهاد شغلی و مهاجرت برای کار، سرمایه گذاری یا کارآفرینی می باشد. ویزای E1 مخصوص مهاجرت کاری نخبگان بوده (بیشتر هنری و ورزشی)، ویزای E2 و E3 برای ویزای کاری عادی نزد یک کارفرمای آمریکایی بوده و ویزای E4 برای کار افراد خاص مانند مبلغان مذهبی، نیروهای عراقی یا افغانی که برای آمریکا کار کردهاند از جمله دستههای اصلی ویزای کاری هستند.
- ویزای خانوادگی: این نوع ویزا بیشتر برای افرادی که خانواده درجه ۱ شخصی دارای شهروندی کشور آمریکا بوده، شامل میگردد. ویزای خانوادگی بیشتر شامل همسر و فرزندان زیر ۲۱ سال میگردد اما برای فرزندان بالای ۲۱ سال، فرزند متاهل، برادر یا خواهر، پدر یا مادر و حتی نامزد نیز میتواند تحت شرایطی شامل گردد که به ترتیب دارای عناوین CR1، IR2، F1، F3، F4، IR5، k-1 هستند.
معرفی ویزاهای غیر مهاجرتی آمریکا
ویزای توریستی
این نوع از ویزا برای اقامت کوتاه مدت و صرفا بازدید از کشور در راستای ملاقات یا جلسات کاری، تجاری و دیگر کارهای بیزینسی (نوع B1) یا در راستای تفریح و گردش در آمریکا، ملاقات با اقوام و آشنایان، امور پزشکی و سایر امور این چنینی (نوع B2) یا ترکیبی از هردو (نوع B1/B2) می باشد. از نظر مدت زمان اعتبار هم ویزای توریستی آمریکا حداقل ۱ ماه و حداکثر ۱۰ سال اعتبار دارد اما رایجترین مدت زمان اعتبار آن ۶ ماهه است و همچنین از نظر تعداد دفعات تردد به ۳ نوع ۱ بار ورود و خروج، ۲ بار ورود و خروج و نوع ورود و خروج مکرر (نامحدود) تقسیمبندی میگردد.
ویزای تحصیلی
ویزای تحصیلی از آن بابت جزو ویزای غیر مهاجرتی دستهبندی شده که متقاضی پس از اتمام تحصیل در طی مدت زمان محدودی فرصت دارد تا خاک آمریکا را ترک کرده و به کشور خویش بازگردد. اما بسیاری ویزای تحصیلی را در واقع بهترین پل برای دریافت اقامت دائم کشور مقصد تلقی میکنند. بدین صورت که دانشجو پس از پایان درس بجای بازگشت به ایران، به جست و جوی کار پرداخته و با استخدام، اشتغال و پرداخت مالیات پس از مدتی اقامت دائم کشور مقصد را بدست آورد.
اما اگر از این بحث بگذریم و حالت پیشفرض یعنی بازگشت به کشور در صورت اتمام تحصیل را در نظر بگیریم، این ویزا نیز غیر مهاجرتی میباشد. ویزاهای F1 (برای تحصیل در مقاطع فوق دیپلم، کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا)، ویزای M1 (برای تحصیل در دورههای خاص فنی و حرفهای و از نظر زمانی کوتاه مدتتر) و ویزای J1 (برای فرصتهای مطالعاتی، پژوهشی و تحقیق و یا تدریس در دانشگاههای آمریکا و دارای اعتبار حداکثر ۲ سال) ۳ نوع ویزای اصلی از دسته ویزای دانشجویی میباشد. در صورتی که جلوی نام ویزا عدد ۲ آید (مانند F2، M2 یا J2) به معنای ویزای همراه دانشجو (مانند همسر دانشجو و یا والدین برای متقاضی زیر ۱۸ سال) است.
اخذ بورسیه تحصیلی از آمریکا
همه ساله دانشگاهها و کالجهای آمریکا این فرصت را به دانشجویان نخبه و متقاضیان شایسته با رزومههای تاپ و برتر میدهد تا در مقاطع مختلف علاوه بر تحصیل کم هزینه یا رایگان بتوانند از امکانات رفاهی و کمک هزینههای زندگی در آمریکا بهرهمند شوند. بورسیه تحصیلی آمریکا براساس شرایط متقاضی و دانشگاه محل تحصیل، هزینههای تحصیل و زندگی دانشجو را یا به صورت کلی که شامل همه هزینههاست یا به صورت جزئی که شامل بخشی از هزینههاست، پوشش میدهد.
جهت اخذ بورسیه تحصیلی آمریکا در هر مقطع پیش از هر چیز باید مواردی شامل معدل بالا، داشتن مدارک تحصیلی و مدارک آزمونهای بین المللی از دانشگاه ها و مراکز علمی معتبر، رزومه قوی، داشتن اختراعات و مقالات معتبر علمی در ژورنالهای بین المللی، شرکت در مسابقات بین المللی و کسب رتبههای بالا، ارائه اسنادی معتبر مبتی بر داشتن مهارت و استعداد درخشان و اثبات دانش زبان انگلیسی در سطح بالا را در نظر گرفت، چرا که دولت آمریکا برای دانشجویان نخبه و با شرایط خاص اقدام به ارائه بورسیه میکند و دانشجویان با شرایط عمومی نمیتوانند از بورسیه تحصیلی استفاده نمایند.
قوانین جدید اخذ ویزای آمریکا برای ایرانیان
کشور آمریکا برای بسیاری از افراد به دلیل فرصت های شغلی، تحصیلی و حتی سرمایه گذاری مقصد مهاجرتی مناسب و مطلوبی به شمار می رود. البته با توجه به گستردگی که برای انواع ویزای آمریکا وجود دارد، معمولا دریافت ویزای آمریکا حتی از ویزای شینگن نیز راحت تر است.
در سال ۲۰۲۲ افراد برای امور مختلفی چون تحصیل، کار، سرمایه گذاری و… می توانند به آمریکا مهاجرت نمایند. در هر کدام از انواع مهاجرت به آمریکا، شرایط متفاوت می باشد. به عنوان مثال برای مهاجرت از طریق سرمایه گذاری به آمریکا نیاز می باشد که افراد حداقل ۵۰۰ هزار دلار بر روی یکی از مواردی که دولت آمریکا مشخص می نماید، سرمایه گذاری کنند. همچنین شرایطی که برای دانشجویان و متقاضیان ویزای تحصیلی در سال ۲۰۲۱ در نظر گرفته شده است شامل موارد زیر می باشد:
- شرایط سنی مناسب
- دارا بودن مدرک زبان
- پذیرش از دانشگاهها با رتبه بالا
- پرداخت بخش عمدهای از شهریه دانشگاه مقصد
اخذ وقت سفارت آمریکا از ترکیه
در حال حاضر، وقت سفارت آمریکا در دو شهر آنکارا و استانبول ارائه می شود. برای ایرانیان نیز طبعا خدمات وقت سفارت در ترکیه و خصوصا در آنکارا مطلوب تر خواهد بود. اما امکان رزرو وقت سفارت از کشورهای دیگری مانند امارات، ارمنستان و… نیز وجود دارد که در ادامه به بررسی آن ها خواهیم پرداخت.
گرفتن وقت سفارت آمریکا از امارات
گرفتن وقت سفارت امریکا در شهرهای دبی و ابوظبی انجام می شود. یکی از مواردی که باید در رزرو وقت سفارت آمریکا در دبی یا ابوظبی به آن توجه داشت، نیاز به ویزا برای ورود به امارات است. طبعا هزینه مضاعفی در پی داشته و هماهنگی برنامه کاری را برای زمان موردنظر کمی دشوار میکند.
اگر برای شما این سوال پیش آمده که وقت سفارت امریکا در ارمنستان بهتر است یا وقت سفارت آمریکا در ترکیه یا امارات، باید بگوییم که بهتر و بدتری در این رابطه وجود نداشته و تنها از جنبه شلوغی و خلوتی وقت سفارت آمریکا میتوان به این سوال جواب داد. از آنجایی که گرفتن وقت سفارت آمریکا در امارات نیاز به اخذ ویزا دارد، به طور حتم جمعیت کمتری از ایران برای رزرو وقت سفارت امریکا در دبی و ابوظبی درخواست میدهند و این مورد میتواند یک جنبه برتری محسوب شود.
حضور در وقت سفارت آمریکا در عمان
خوشبختانه سفر توریستی به عمان برای شهروندان ایرانی نیازی به ویزا ندارد. شما این امکان را دارید تا به طور شخصی برای رزرو وقت سفارت آمریکا در عمان و شهر مسقط اقدام کنید. فقط باید پیش از رزرو وقت سفارت آمریکا در عمان یک آزمایش مدیکال مورد تائید سفارت ایالات متحده آمریکا را انجام دهید. چون نتیجه آزمایش مدیکال یکی از مدارک مورد نیاز برای تعیین وقت سفارت آمریکا در عمان است.
وقت سفارت آمریکا در ارمنستان
ارمنستان و شهر ایروان یکی دیگر از گزینههای موجود برای گرفتن وقت سفارت آمریکا است. مواردی نظیر رزرو هتل، بلیط رفت و برگشت، لیدر و راهنمای ایرانی، همگی از مزایای تور ارمنستان برای گرفتن وقت سفارت آمریکا و وقت سفارت انگلیس محسوب میشوند.
جمع بندی نهایی
ایرانیان متقاضی برای اخذ وقت سفارت آمریکا به طور معمول از سفارت یا کنسولگری نزدیک ایالت متحده (یعنی یکی از کشورهای همسایه)، برای گرفتن وقت و پرداخت هزینه ها اقدام می کنند. پس از تاریخ اول ژانویه ۲۰۱۳، تمام متقاضیان ویزا باید برای تعین وقت مصاحبه، حساب کاربری در سایت سفارت مورد نظر ایجاد کرده و مبلغ ۱۶۰ دلار نیز پرداخت کنند. سپس با توجه به شرایط و فرآیند ذکر شده برای اخذ ویزا و گرفتن وقت سفارت، اقدامات لازم را انجام دهند.
بدون دیدگاه