کشور استرالیا از کشورهایی است که در امر جذب مهاجر خیلی خوب پیش رفته که این موضوع را میتوان در دسته بندی بسیار متنوع انواع ویزای استرالیا فهمید. در حال حاضر برای تعیین وقت مصاحبه برای سفارتخانه استرالیا باید به شکل الکترونیکی (ایمیل) اقدام کنید تا به شما یک وقت مصاحبه داده شود. بعد از قبولی در مصاحبه باید در مرکز بایومتریک به همراه پاسپورت و نامه ایمیل از سفارتخانه حاضر شوید تا اطلاعات بایومتریک شما مثل اثر انگشت و چهره ثبت و ذخیره شود. پس از جمع آوری همه اطلاعات باید از طریق حساب الکترونیکی منتظر بمانید تا نتیجه را از سوی اداره مهاجرت اعلام کنند.
ویزاهای اصلی استرالیا
ویزاهای اصلی استرالیا شامل این چند مورد میباشد:
- ویزاهای درمانی و پزشکی
- ویزاهای تحصیلی و آموزشی
- ویزاهای شغلی، کاری و مهارتی
- ویزاهای سرمایه گذاری
- ویزاهای توریستی
- ویزاهای ۱۸۹
۱. ویزای درمانی
این نوع ویزا برای کسانی که برای هر نوع درمان، اهدای عضو یا همراهی فردی که برای درمان به استرالیا میروند صادر میشود. در بسیاری از موارد اگر از خارج از استرالیا برای گرفتن ویزا اقدام کنید بدون هزینه صادر میشود. با این ویزا میتوان تا پایان دوره درمانی در آن جا اقامت داشت و اشخاص باید هزینههای لازم جهت درمان و اقامت موقت خود را پرداخت کنند.
۲. ویزای تحصیلی یا student visa
این ویزا یکی از بهترین و مهمترین ویزاهای مهاجرت برای دانشجویان است که میتوانند تحصیل در بهترین دانشگاههای جهان را تجربه کنند. برای گرفتن این ویزا داشتن حداقل سن ۶ سال تمام لازم است. هزینه اخذ ویزای تحصیلی استرالیا ۶۲۰ دلار است. یکی از امتیازاتی که دارندگان این ویزا دارند، اجازه بردن همراه است. زمان اقامت بستگی به طول دوران تحصیلی دارد و ممکن است تا ۵ سال هم طول بکشد. برای گرفتن ویزای تحصیلی باید مدرک ایلتس داشته باشید تا به راحتی در مقاطع تحصیلی مورد نظر پذیرش شوید.
۳. ویزای شغلی یا تجاری
این ویزا مختص اشخاصی است که میتوانند یک بیزینس جدید راه بیاندازند یا یک بیزنس از پیش موجود را به دست گیرند و اداره کنند. با این ویزا میتوان با اعضای خانواده و با دارایی حداقل ۸۰۰ هزار دلار استرالیا به مدت ۴ سال و ۳ ماه بیزنس مورد نظر را اداره کنند. این ویزا میتواند منجر به ویزای سرمایه گذاری ۸۸۸ شود که اقامت دائم دارد، در صورتی که شخص بتواند بیزنس موفقی داشته باشد.
۴. ویزای سرمایه گذاری
یکی از بهترین و مهمترین ویزاهای استرالیا همین ویزای سرمایه گذاری است. با این ویزا میتوان اقامت دائم با اجازه کار و تحصیل در استرالیا گرفت. بعضی دیگر از ویزاهای تجاری و سرمایه گذاری که ویزاهای ۱۶۰ تا ۱۶۵ هستند در سال ۲۰۲۰ بسته شدهاند و شما میتوانید از این طریق، این ویزا را دریافت کنید. کسانی که میخواهند با ویزای سرمایه گذاری اقامت دائم بگیرند طبق ویزای ۱۶۲ باید در این کشور بیزینسی با سرمایه حداقل ۱.۵ میلیون دلار استرالیا و به مدت ۴ سال به علاوه دو سال اقامت در این کشور داشته باشند تا بتوانند با ویزای sunclass 891 اقامت دائم استرالیا را بگیرند.
۵. ویزای توریستی استرالیا
این ویزا برای کسانی مناسب است که میخواهند به همراه خانواده برای دیدار دوستان، اقوام یا گردش به استرالیا بروند. مدت اقامت دارندگان این ویزا ۳ ماهه، ۶ ماهه و ۱۲ ماهه است و هزینه درخواست این ویزا ۱۴۵ دلار میباشد. وقتی شما برای این ویزا درخواست میدهید ممکن است بین ۴۵ تا ۵۵ روز برای پاسخ درخواست طول بکشد.
۶. ویزای ۱۸۹
ویزای ۱۸۹ یکی دیگر از مهمترین و معروفترین ویزاها برای ورود مهاجران به این کشور است. این ویزا معروف به ویزای مهارتی، شغلی یا ۱۸۹ است. این ویزا یک ویزای اقامت دائم است و باید شغل شخص بین شغلهای مورد نظر استرالیا باشد.
مدارک لازم برای اخذ انواع ویزاها
۱_ ارائه پاسپورت کنونی و داشتن ۳ صفحه خالی با حداقل ۶ ماه اعتبار و همراه پاسپورت قدیمی
۲_ کپی و اصل پاسپورت و ارایه دیگر مدارک برای درخواست ویزاهای مختلف
۳_ بلیت رفت و برگشت هواپیما
۴_ فرم کامل و پرشده برای درخواست ویزا به علاوه هزینههای مربوط
۵_ ۲ قطعه عکس رنگی پاسپورت
۶_ کاور لتر مربوط به جزییات و اهداف سفر بر مبنای نوع ویزای تحصیلی، توریستی، کاری و…
۷_ مدارک مربوط به اقامتگاه برای ورود و مدت اقامت شما در استرالیا
شرایط لازم برای گرفتن این ویزا
. داشتن سن کمتر از ۴۰ سال
. آیلتس ۷.۵ به بالا
. مدرک حداقل لیسانس یا آیلتس نمره ۶
. امتیازات مربوط به همسر
. حداقل امتیاز ۶۵
. حداقل ۵ سال سابقه کاری
ویزای ساب کلاس ۱۹۰ یا subclass 190
برای این نوع ویزا شخص متقاضی باید از طریق سیستم skillselect ثبت نام کند و توسط چندین نهاد دولت استرالیا یا نهادهای محلی برگزیده شود. کسانی که پاسپورت استرالیا را میخواهند میتوانند بعد از ۴ سال اقامت پاسپورت خود را دریافت کنند.
ویزای همسر یا subclasses 820 and 801
این نوع ویزا برای کسی است که اقامت دائم ندارد ولی همسرش اقامت دائم یا تابعیت استرالیا را دارد، میتواند از این طریق اقامت دائم بگیرند. شخص اول باید ویزای ساب کلاس ۸۲۰ (اقامت موقتی) را بگیرند تا بعد از ۲ سال زمان برای بررسی و یک سال و نیم برای بررسی، اقامت دائم را بگیرند. کسانی که میخواهند این ویزا را بگیرند باید هزینه ۷۷۰۰ یا ۱۲۰۰ دلار استرالیا را داشته باشند تا این ویزا مستقیما تبدیل به ویزای ساب کلاس ۸۰۱ اقامت دائم شود.
ویزای نخبگان یا گلوبال تلنت
این ویزا در تاریخ ۴ نوامبر ۲۰۰۹ در وب سایت اداره مهاجرت استرالیا معرفی شد. با توجه به این که کشورهای رقیب استرالیا در زمینه جذب استعدادهای درخشان بهتر عمل کردند دولت استرالیا هم تصمیم گرفت این ویزا را به صورت رسمی وارد میدان کند. با ورود این ویزا به بیشتر کشورها همچنین استرالیا، این کشورها از نظر رشد اقتصادی، فرصتهای جدید علمی و… پیشرفت چشمگیری داشتهاند. متقاضیان میتوانند از طریق ۴ شاخه زیر اقامت دائم برای خود و خانواده بگیرند:
۱. علمی
۲. ورزشی
۳. هنر
۴. در یک بیزنس یا هر کار دیگری، باید جزو افراد تاپ دنیا باشید و همچنین دستاوردهای بزرگی هم داشته باشید.
اگر در هر یک از این موارد جزو افراد تاپ و سرآمد بودید باید یک شخص یا یک شرکت شناخته شده در همان زمینه از طرف کشور مورد نظر معرف شما شود. اگر معرف شما شخص بود باید حتما اقامت دائم استرالیا را داشته باشد. مثلا اگر شما در یک رشته تحصیلی جزو افراد سطح بالای کشور خود باشید و از طرف یک شخص دارای اقامت دائم معرفی شوید، به احتمال خیلی زیاد و ظرف مدت کوتاهی میتوانید اقامت دائم کشور مورد نظر را دریافت کنید.
مزایای ویزای تلنت استرالیا
جالبه بدانید بر اساس آخرین آمار اعلام شده از سوی اداره مهاجرت استرالیا، سهمیه ویزای تلنت در سال ۲۰۲۱-۲۰۲۲ بالغ بر ۱۵ هزار نفر بوده که در مقایسه با ویزاهای دیگر رقم خوبی بوده و اشخاص با خیال راحتتری می توانند برای این ویزا اقدام کنند.
برخی از مزیتهای این ویزا عبارتند از:
- دریافت اقامت دائم استرالیا از همان ابتدا
- امکان اقدام برای دریافت شهروندی استرالیا
- مدت زمان کوتاه دریافت ویزا در مقایسه با ویزاهای دیگر
- برخوداری از medicare
- برخورداری از اجازه تحصیل و یا کار تمام وقت
چه کسانی برای دریافت ویزای تلنت در اولویت هستند؟
باید بدانید که در حال حاضر پذیرفته شدن در شاخه علمی شانس خیلی بالایی دارد ولی در شاخههای دیگر نه به اندازه علمی، مگر این که در زمینه مورد نظر خود (به غیر از علمی) خیلی خیلی سرآمد و تاثیر گذار باشید. اولویت بسیار بالا برای افرادی که دو شرط زیر را دارند، تخصص شخص مورد نظر باید بین ۱۰ شاخه که عبارتند از:
رشد صنعت، سازمان استرید، دپارتمان، مهارت و تخصص، دپارتمانهای بیزنسهای کوچک و فامیلی، بخشهای مربوط به دانشگاه و آکادمیهای علمی بدست آمده باشد.
- منابع
- کشاورزی
- انرژی
- سلامت
- دفاعی، تولیدات پیشرفته و فضا
- اقتصاد دورانی
- تکنولوژی دیجیتال
- زیرساختی و توریسمی
- تکنولوژی مالی
- آموزش
اولویت بالا: کسانی که آن ۱۰ تا تخصص را داشته باشند به علاوه کسانی که در ۳ سال گذشته دکتری گرفتهاند.
اولویت متوسط: کسانی که آن ۱۰ تا تخصص را داشته باشند به علاوه اشخاصی که ۳ سال گذشته درخواستی از استرالیا داشته باشند یا بتوانند ثابت کنند که میتوانند در استرالیا سالانه حداقل ۱۵۸۵۰۰ دلار کسب کنند و یا بتوانند نشان دهند توانایی این کار را دارند.
اولویت پایین: همانطور که گفته شد بالاترین شانس برای گرفتن این ویزا داشتن تخصص و مهارت در آن ۱۰ زمینه علمی است و معمولا شاخههای هنر و ورزش شانس خیلی کمتری نسبت به بقیه دارند.
ویزای اسپانسر شیپ استرالیا
این ویزا یک ویزای موقت و دائم است که دولت استرالیا با توجه به کمبود نیروی کار متخصص در سال ۲۰۱۲ برای کسانی صادر می کند که تخصص، تجربه و سطح زبان خیلی خوبی دارند و از کارفرمایان خواست که اگر نیاز به نیروی کار داشتند میتوانند متقاضیان به اداره مهاجرت استرالیا معرفی و شخص متقاضی برای خود ویزای موقت صادر کند. اگر احیانا فرد دارای اسپانسرشیپ، بخواهد کارفرمای خود را عوض کند، شخص باید ظرف ۲۸ روز یک کارفرما (یا همان اسپانسر) جدید انتخاب کند، در غیر این صورت ویزای او باطل میشود و دیگر حق ماندن ندارد.
این ویزا شامل ۲ قسمت ویزای اسپانسر شیپ کارفرما و اسپانسر شیپ ایالتی میباشد. شخصی که اسپانسر او را استخدام میکند میتواند بین ۳ ماه تا ۴ سال اقامت داشته باشد و اگر اسپانسر او را به صورت دائم بخواهد شخص میتواند اقامت موقت خود را به اقامت دائم ارتقا دهد.
شرایط دریافت ویزای اسپانسر شیپ
این ویزا شامل ۲ بخش است؛ اسپانسر شخص مورد نظر را بخواهد و یا شخص خودش بخواهد ویزای اسپانسرشیپ را بگیرد. اگر بخواهد از طریق بخش دوم این کار را انجام دهد باید شرایط لازم را داشته باشد.
همانطور که گفته شد شخص متقاضی باید تخصص، تجربه و سطح زبان خیلی خوبی داشته باشد تا توسط یکی از اسپانسرها پذیرفته و به شغل مورد نظر برسد. افرادی که بیشتر از ۲ سال زیر نظر کارفرمای خود اسپانسر شود و شغل آنها تمام وقت باشند میتوانند ویزای خود را از موقت به دائمی تبدیل کنند. (اداره مهاجرت استرالیا برای تبدیل اقامت این افراد با سرعت بیشتری کارشان را انجام میدهد)
انواع ویزای اسپانسر شیپ کارفرمای استرالیا
یکی از این ویزاها، ویزای ۱۸۶ است که کارفرما یا اسپانسر، افرادی متخصص در کار خود را به کار میگیرد و توافق کاری بین این دو صورت میگیرد.
شرایط دریافت ویزای ۱۸۶ استرالیا
- شخص متقاضی باید از طرف یک کارفرمای اسپانسر برای شغلی انتخاب شود و شخص باید تمام تخصص، تسلط کافی به زبان و مهارتهای مدنظر کارفرما را داشته باشد
- کمتر از ۴۵ سن داشته باشد
- حداقل ۶۵ امتیاز فرم پر شده توسط خودش را دشته باشد. (البته با داشتن اسپانسرشیپ ایالتی ۵ امتیاز به شخص تعلق میگیرد)
چطور برای ویزای اسپانسر شیپ استرالیا اقدام کنیم؟
دریافت این نوع ویزا طی مراحل آنلاین انجام میشود و هر گونه نقض قوانین این ویزا به صورت عمد یا غیر عمد به معنای رد درخواست شما میباشد. پس حتما برای گرفتن این نوع ویزا از مشاورین رسمی چه از طرف استرالیا و چه از طرف کشور خود مشاوره کافی را بگیرید. تاکید میشود که دریافت این ویزا برای کسانی که به زبان تسلط کافی ندارند توصیه نمیشود.