هلند از برترین کشورها در زمینه مهاجرت و اخذ اقامت در جهان شناخته شده است. به طوری که بسیاری از اتباع خارجی به خصوص سرمایه‌گذاران بین‌المللی حتی از کشورهای اروپایی و پیشرفته همواره در تلاش برای اخذ اقامت هلند هستند. چرا که؛ اکوسیستم هلند با داشتن رتبه سوم در زمینه بهترین اکوسیستم‌ها، برای اکثر کارآفرینان و سرمایه‌گذاران خارجی مورد پسند واقع شده است.

این کشور از کشورهای بسیار ثروتمند و پیشرفته در اتحادیه اروپا می‌باشد که از اقتصاد بسیار قوی برخوردار است. به دلیل وجود رفاه مالی و امنیت بالا در کشور هلند، سالانه افراد بسیاری به خصوص اشخاص ایرانی این کشور را مقصد مهاجرتی خود قرار می‌دهند. در ادامه مطلب شما را با روش‌های اخذ اقامت هلند، شرایط و هزینه‌های زندگی در هلند و مواردی از این قبیل آشنا خواهیم کرد.

مباحثی که در این مطلب مورد بررسی قرار می‌گیرد:

کشور هلند

کشور هلند

کشور هلند در محدوده شمال غربی قاره اروپا واقع شده و عضو اتحادیه اروپا، عضو سیاست پولی اروپا و همچنین عضو معاهده شنگن نیز قرار دارد. پایتخت هلند، شهر تاریخی آمستردام نام دارد و حکومت این کشور پادشاهی می‌باشد. مساحت کشور هلند حدود ۴۱۵۴۳ کیلومتر مربع بوده و این کشور حدود ۱۸ میلیون نفر جمعیت دارد.

اخذ اقامت هلند

اخذ اقامت هلند نتایج خوشایندی برای مهاجران به همراه دارد. چرا که؛ این کشور امکانات فوق‌العاده‌ای به اتباع خارجی ارائه می‌دهد. وجود راه آهن بی‌نظیر، فرودگاه‌های پیشرفته، بهترین راه‌های حمل و نقل جاده‌ای و بنادر هلند شرایط مطلوب و مناسبی برای زندگی مهاجران به ارمغان آورده است. همچنین فضای تجاری مطلوب در هلند، شرایط خوبی برای ادامه زندگی در این کشور به وجود آورده و رشد اقتصادی کشور هلند طبق گزارش اعلام شده توسط بانک جهانی ۲.۶ درصد است.

شرایط و هزینه ‌های زندگی در هلند

شرایط و هزینه ‌های زندگی در هلند

هلند از بهترین کشور‌های جهان برای ادامه زندگی بوده و از لحاظ امنیت، آرامش، بهداشت، کیفیت زندگی، کار، فرهنگ، حقوق شهروندی، آسایش و رفاه در رده ۱۰ کشور برتر در سطح جهان قرار دارد. بدین سبب؛ افراد بسیاری کشور هلند را مقصد مناسبی جهت مهاجرت و اخذ اقامت قرار می‌دهند.

پس از جنگ جهانی دوم، کشور هلند جهت ارتقای سطح امنیت، بیکاری، خدمات بهداشتی و درمانی شروع به انجام اقداماتی کرد. از جمله این اقدامات می‌توان به برخورداری تمامی شهروندان هلند از چهار طرح بیمه ملی اشاره کرد. چهار طرح بیمه ملی هلند شامل قانون عمومی حق بازنشستگی سالمندی، قانون بیوه‌های عمومی و یتیمان، قانون هزینه‌های استثنایی پزشکی و مزایای معلولیت عمومی می‌باشد‌.

به دلیل وجود امکانات و مزایای مناسب برای زندگی در هلند و همچنین قرار گرفتن بسیاری از شرکت‌های معتبر در سطح جهان در این کشور اروپایی، هزینه‌های زندگی در هلند بسیار بالا بوده و متقاضی برای زندگی و اقامت در هلند بایستی ماهانه حدود ۸۰۰ تا ۲۲۰۰ یورو برای زندگی شخص خود در نظر بگیرد.

اکنون برخی از هزینه‌های زندگی در هلند را شرح می‌دهیم:

  • بلیت اتوبوس و مترو: حدود ۳ یورو
  • کرایه تاکسی: حدود ۴ یورو
  • یک وعده غذای معمولی: حدود ۱۵ یورو
  • اشتراک ماهانه اینترنت: حدود ۴۰ یورو

اخذ اقامت هلند از طریق سرمایه گذاری

اخذ اقامت هلند از طریق سرمایه گذاری

از مهم‌ترین پارامترهای سرمایه‌گذاری در کشورها، بررسی میزان ریسک سرمایه‌گذاری در آن کشور است. از سال ۲۰۱۴ تاکنون، کشور هلند در زمینه ریسک سرمایه‌گذاری روی عدد یک ثابت مانده که نشانگر مثبتی جهت سرمایه‌گذاری در این کشور می‌باشد. سرمایه گذاری راحت‌ترین راه و روش مهاجرت، اخذ اقامت و اخذ تابعیت در کشور هلند می‌باشد. از اصلی‌ترین روش‌های سرمایه‌گذاری در کشور هلند می‌توان به ثبت شرکت در هلند، راه‌اندازی استارتاپ در هلند، خرید ملک و مستغلات در هلند و اقامت تمکن مالی در کشور هلند اشاره نمود. در ادامه مطلب هر یک از این روش‌ها را به تفکیک مورد بررسی قرار می‌دهیم.

ثبت شرکت در هلند

ثبت شرکت در هلند بر اساس نوعی سیستم امتیازبندی می‌باشد و به متقاضیان بر اساس طرح تجاری اقتصادی، مبلغ و میزان سرمایه، تجربه کاری و همچنین سن آنان امتیاز داده می‌شود. متقاضیان به منظور ثبت شرکت در هلند به مبلغ ۱،۲۵۰،۰۰۰ یورو نیاز دارند که این مبلغ در مقایسه با کشورهایی چون آمریکا، اتریش و آلمان بسیار بالاتر و بیشتر است.

استارت آپ در هلند

استارت آپ در هلند

کشور هلند با اینکه پیشرفت در کشور خود را وجود شرکت‌های نوپا می‌داند، از برنامه استارتاپ حمایت‌های بسیاری می‌کند. در سال ۲۰۱۵ کشور هلند قانون حمایت از سرمایه‌گذاران خارجی را به تصویب رساند و شرایط لازم برای دریافت ویزای استارتاپ هلند را برای سرمایه‌گذاران بین‌المللی فراهم نمود.

دولت هلند تمایل دارد افرادی که توانایی راه‌اندازی و شروع یک کسب‌ و کار ریسک محور، مقیاس پذیر و نوآورانه دارند، ویزای استارتاپ دریافت کنند و در این اکوسیستم مشغول به کار شوند. همچنین دولت هلند همواره در تلاش برای یاری رساندن و مدیریت مسیر رشد استارتاپ‌ها بوده و بدین منظور برنامه فرش نارنجی را راه‌‌اندازی کرده است. همچنین افراد برای استارتاپ در هلند بایستی مدرک زبان آیلتس را اخذ کنند.

ویزای استارتاپ هلند امکان راه‌اندازی کسب‌ و کار نوآورانه را به تمامی شهروندان کشورهای مختلف به غیر از شهروندان منطقه شنگن، سوئیس، اروپا و منطقه اقتصادی اروپا می‌دهد. شما با دریافت این ویزا می‌توانید به مدت یک سال در کشور هلند اقامت داشته باشید و کسب و کار خود را با کمک افراد با تجربه و کارآفرین در هلند راه‌اندازی کنید. همچنین کشور هلند این شرایط را وضعیتی برد برد برای کارآفرین مهاجر و دولت هلند می‌داند.

خرید ملک و مستغلات در هلند

خرید ملک و مستغلات در هلند

سرمایه‌گذاری و خرید ملک در کشور هلند برای سرمایه‌گذاران فراهم بوده و همچنین امکان‌پذیر است. اما خرید ملک در این کشور موجب اخذ تابعیت و اخذ اقامت هلند نخواهد شد. البته این موضوع تنها در ارتباط با کشور هلند صدق می‌کند و در کشورهای دیگر اروپایی مانند پرتغال، اسپانیا و یونان با خرید ملک به سرمایه‌گذاران خارجی اقامت اعطا می‌شود.

اقامت تمکن مالی در هلند

از راه‌های مهاجرت و اخذ اقامت در کشور هلند می‌توان به اقامت تمکن مالی اروپا اشاره نمود. خود حمایتی و یا عبارت تمکن مالی به معنی حمایت متقاضی از خودش می‌باشد. بدین منظور باید به اثبات برسانید که از شرایط مالی خوبی برخوردار هستید و توانایی اخذ اقامت برای خود و خانواده‌تان را دارید.

با اخذ اقامت تمکن مالی هلند فرزندانتان خواهند توانست به طور رایگان در این کشور تحصیل کنند. همچنین پس از گذشت ۵ سال می‌توانید اقامت دائم و پاسپورت این کشور را اخذ نمایید. کشور هلند این نوع اقامت را ارائه نمی‌دهد. اما شما می‌توانید از کشورهای اتریش، اسپانیا، یونان، فرانسه، ایتالیا، سوئیس و پرتغال برای اخذ اقامت خود حمایتی درخواست کرده و پس از اخذ آن مجوز سفر و زندگی در کشور هلند را دریافت کنید.

اخذ اقامت هلند از طریق کار

اخذ اقامت هلند از طریق کار

متقاضی به منظور اشتغال در بازار کار هلند ابتدا بایستی ویزای کار این کشور را اخذ کند. اخذ اقامت هلند از روش کار مراحل پیچیده‌ای دارد. کشور هلند انواع مختلفی از ویزاهای کار را به متقاضیان ارائه می‌کند که هر کدام به تفکیک شرایط به خصوصی دارند. همچنین ویزای کار در هلند به ۳ دسته تقسیم می‌شود که در ادامه آن‌ها را مورد بررسی قرار می‌دهیم.

ویزای کار کوتاه مدت

ویزای کار کوتاه مدت هلند به مدت ۹۰ روز بوده که به متقاضیان فرصتی می‌دهد تا در این مدت زمان مشخص شده در کشور هلند مشغول به انجام کار شوند. این ویزا به طور کلی به مدت ۳ ماه دارای اعتبار می‌باشد. اما تحت شرایطی خاص به مدت ۶ ماه دیگر نیز قابل تمدید است. این ویزا به متقاضی مجوز انجام کار در کشورهای عضو معاهده شنگن را نیز می‌دهد. همچنین قابل ذکر است که این ویزا برای ایرانیان قابل صدور بوده و از انواع ویزای نوع C می‌باشد.

ویزای MVV

این ویزا به افرادی که قصد الحاق به خانواده خود را دارند اعطا می‌شود. متقاضیان پس از اخذ این ویزا خواهند توانست وارد کشور هلند شده و پس از ورودشان دنبال کار باشند و همچنین در نهایت بعد از مراجعه به اداره کار، مجوز کار در کشور هلند را دریافت کنند. لازم به ذکر است که افرادی که در اتحادیه اروپا و شنگن سکونت دارند، برای ورود به هلند به اخذ ویزای MVV احتیاجی ندارند.

ویزای کاری هلند GVVA

به منظور درخواست برای اخذ ویزای GVVA لازم است فرد متقاضی از سوی کارفرمای هلندی نامه دعوت به همکاری یا JOB OFFER دریافت کند. متقاضی با داشتن این نوع اقامت خواهد توانست بیشتر از ۳ ماه در خاک هلند بماند و زندگی کند.

البته این ویزا عموما برای متقاضیان ۳ ساله صادر می‌شود. همچنین لازم به ذکر است افرادی که در اتحادیه اروپا و شنگن سکونت دارند و شهروند کشور استرالیا هستند، نیازی به اخذ این نوع ویزا نخواهند داشت و محدودیتی در مقابل ورود آنان به کشور هلند وجود ندارد. در ادامه مدارک مورد نیاز برای اخذ اقامت هلند از روش کار را مورد بررسی قرار می‌دهیم:

  • دریافت پیشنهاد شغلی از طرف کارفرمای هلندی
  • فرم درخواست ویزا به صورت تکمیل شده
  • نامه تمکن مالی مورد نیاز برای زندگی در هلند
  • ارائه آدرس محل اقامت در هلند
  • رزومه تحصیلی متقاضی
  • رزومه شغلی متقاضی
  • مدارک هویتی معتبر
  • نامه گواهی سلامت
  • بیمه نامه مسافرتی

اخذ اقامت هلند از طریق تحصیل

اخذ اقامت هلند از طریق تحصیل

با اینکه از روش‌های اخذ اقامت در کشور هلند می‌توان به اخذ اقامت از طریق تحصیل اشاره نمود، اما اخذ این نوع اقامت به طور مستقیم امکان‌پذیر نیست. تحصیل در مقاطع مختلف کشور هلند برای افرادی که متقاضی تحصیل در این کشور هستند امکان‌پذیر است، اما کشور هلند نیز مانند سایر کشورهای جهان به واسطه تحصیلات به افراد اقامت دائم یا تابعیت اعطا نمی‌کند.

در کشور هلند برای دانشجویان بین‌المللی مجوزهای کار نیمه وقت صادر می‌شود تا آنان بتوانند هزینه‌های زندگی، تحصیلی و دانشجویی خود را تا حدودی تامین کنند و بتوانند تجربه کاری کسب کنند تا بعد از تحصیل به طور حرفه‌ای وارد بازار کار شوند. دانشجویان در هر یک از مقاطع تحصیلی مختلف، ساعت کاری متفاوتی دارند که بیشترین ساعت کاری مربوط به مقطع دکتری با ۳۰ ساعت کار در هفته می‌باشد.

کشور هلند به تمامی دانشجویان پس از فارغ‌التحصیلی، به مدت ۱۲ ماه فرصت می‌دهد تا در این مدت زمان مشخص شده در کشور هلند بمانند و کار مرتبط یا رشته تحصیلی خود را پیدا کنند. همچنین متقاضی پس از عقد قرارداد کاری خواهد توانست ویزای تحصیلی خود را به ویزای کاری هلند تغییر دهد‌ و پس از پرداخت مالیات و بیمه در کشور هلند به مدت ۵ تا ۶ سال برای اخذ اقامت دائم در کشور هلند درخواست دهد. در ادامه مدارک مورد نیاز برای اخذ اقامت هلند از روش تحصیل را مورد بررسی قرار می‌دهیم:

  • گواهی عدم سوء پیشینه متقاضی
  • عکس پاسپورتی
  • گواهی سلامت از پزشک
  • گواهی تمکن مالی
  • نامه پذیرش قطعی از سوی دانشگاه
  • ارائه مدارک هویتی اعم از پاسپورت، شناسنامه
  • مدارک تحصیلی همراه با ریز نمرات در مقاطع تحصیلی قبلی
  • ارائه مدرک زبان انگلیسی IELTS با نمره خواسته شده از سوی دانشگاه مقصد

اخذ اقامت هلند از طریق ازدواج

اخذ اقامت هلند از طریق ازدواج

اگر شما بخواهید اقامت هر یک از کشورهای اروپایی را از طریق ازدواج دریافت کنید، قطعا با قوانین سخت موجود در هر یک از این کشورها روبرو خواهید شد. کشور هلند نیز از این قاعده مستثنا نیست. افرادی که با یک شخص تبعه هلند ازدواج می‌کنند بایستی حداقل به مدت ۳ سال با یکدیگر زندگی کنند و مدارک معتبری برای اثبات این امر به دولت هلند ارائه دهند.

در ادامه شهروند هلندی موظف است مدارکی دال بر داشتن منزل مسکونی که بیانگر زندگی مشترک با شریک خود می‌باشد در هلند ارائه دهد. تامین هزینه‌های زندگی نیز از شرایط مهم ازدواج می‌باشد. همچنین لازم به ذکر است که ازدواج با جنس موافق نیز در هلند امکان‌پذیر بوده و افرادی که به سن قانونی رسیده باشند خواهند توانست با یکدیگر ازدواج کرده و زندگی کنند. ازدواج با تبعه هلندی در صورت اثبات عدم صوری بودن پیوند، منجر به اخذ اقامت دائم در کشور هلند خواهد شد. در ادامه مدارک مورد نیاز برای اخذ اقامت هلند از روش ازدواج را مورد بررسی قرار می‌دهیم:

  • ارائه مدارک هویتی
  • گواهی تمکن مالی مورد نیاز
  • گواهی ازدواج رسمی
  • ارائه آدرس محل زندگی شخص در کشور هلند
  • گواهی طلاق یا فوت همسر سابق متقاضی در صورت وجود

اخذ اقامت هلند از طریق تولد

اخذ اقامت هلند از طریق تولد

می‌توان گفت اخذ اقامت و تابعیت از طریق تولد در تمامی کشورها از ۲ قاعده پیروی می‌کند‌ که این دو قاعده عبارتند از:

تابعیت از طریق خاک

معمولا به این صورت است که اگر نوزاد در خاک کشوری متولد شده باشد، تابعیت آن کشور را دریافت می‌کند که کشورهایی نظیر کانادا، ایالات متحده آمریکا، برزیل و برخی از کشورهای آمریکای جنوبی از این قاعده پیروی می‌کنند.

تابعیت از طریق خون

به این صورت است که تابعیت یک کشور در صورتی به متقاضی تعلق می‌گیرد که پدر و یا مادر متقاضی تابعیت همان کشور را داشته باشند. لازم به ذکر است که اکثر کشورهای مختلف جهان از این قاعده پیروی می‌کنند. کشور هلند مانند اغلب کشورهای اروپایی از طریق خون به متقاضیان اقامت و تابعیت می‌دهد. حتی اگر شخص متقاضی در کشور هلند متولد نشده باشد ولی یکی از والدین او تابعیت هلند را داشته باشند، متقاضی به طور خودکار تابعیت کشور هلند را دریافت خواهد کرد.

اخذ اقامت هلند از طریق پناهندگی

پناهندگی از آخرین و خطرناک‌ترین روش‌های مهاجرت و اخذ اقامت هلند می‌باشد. دولت هلند مانند سایر کشورهای عضو در کنوانسیون ژنو، به افراد پناهجو که به دلایلی مانند ترس از شکنجه و آسیب دیدن جانشان از کشور خود گریزان شده‌اند اقامت می‌دهد. اما به دلیل افزایش درخواست پناهندگی از طرف متقاضیان ایرانیان با دلایل بی اساس، اکثر درخواست‌های پناهندگی از طرف کشور ایران مورد قبول واقع نمی‌شود.

همچنین حتی اگر پرونده پناهندگی شخص مورد قبول واقع شود، آن شخص به عنوان سر بار جامعه شناخته می‌شود. لازم به ذکر است که پرونده‌های پناهندگی به ۳ دسته تقسیم می‌شوند که عبارتند از سیاسی، مذهبی و اجتماعی.

مزایای اخذ اقامت هلند

  • اکنون مزایای اخذ اقامت هلند را مورد بررسی قرار می‌دهیم:
  • زندگی در کشور اروپایی با بالاترین استانداردهای زندگی
  • برخورداری از امکانات رفاهی، فرهنگی و تاریخی
  • امکان اخذ اقامت دائم هلند با اتمام دوره تحصیلی و اشتغال
  • برخورداری دانشجویان از بورسیه‌های تحصیلی
  • امکان تحصیل رایگان از دبستان تا دانشگاه
  • امکان همراه بردن خانواده در هلند
  • تحصیل رایگان برای فرزندان زیر ۱۸ سال
  • اعتبار بالای مدارک تحصیلی دانشگاهی
  • پایین بودن نرخ بیکاری در حدود ۳.۵ درصد

در نتیجه اخذ اقامت هلند نتایج بسیار مطلوب و مناسبی برای متقاضیان به ارمغان خواهد آورد و همچنین مزایای بسیاری پیش روی آنان قرار خواهد داد. توصیه می‌شود جهت اخذ اقامت در هر کشوری ابتدا شرایط را بسنجید و سپس در صورت عدم مطابقت شرایط با خواسته‌های خود، اقدام به درخواست و اخذ اقامت در آن کشورها کنید. از اینکه تا پایان مطلب ما را همراهی کردید سپاسگزاریم.

سوالات متداول

برای اخذ اقامت هلند ابتدا چه کاری باید انجام داد؟

متقاضیان قبل از اخذ اقامت هلند ملزم به شناخت روش‌های مختلف مهاجرت به این کشور و انتخاب بهترین گزینه هستند.

پس از انتخاب بهترین روش مهاجرت، متقاضی باید چه کاری کند؟

بایستی شرایط و مدارک مهاجرت را بر اساس روش منتخب فراهم کند.

بهترین روش برای اخذ اقامت هلند کدام روش است؟

معمولا شرایط متقاضیان بیانگر نیاز آنان به هر یک از انواع اقامت می‌باشد. اما به طور کلی می‌توان گفت که اخذ اقامت از طریق کار، تحصیل و سرمایه‌گذاری در هلند از بهترین روش‌ها برای اخذ اقامت در کشور هلند می‌باشد.

کم هزینه‌ترین روش برای اخذ اقامت هلند چیست؟

دریافت پیشنهاد کاری و تحصیل در هلند.

آیا برای اخذ اقامت هلند گرفتن وکیل ضرورت دارد؟

خیر، شما در صورت آشنایی با قوانین و مقررات خواهید توانست امور مربوط به اخذ اقامت را خودتان انجام دهید.